HTML

városépítési főosztály

A városfejlesztés közös ügy. Budapest fejlődése nem lehet sikeres az itt élők aktív részvétele nélkül. A kezdeményezés célja az együttműködés megteremtése a várost tervezők és a városban élők között. A blog, Finta Sándor Budapest főépítésze, és a városházán az általa vezetett azonos nevű, Városépítési Főosztály projektje. Az itt közöltek szakmai ötletek, koncepciók, beszámolók és vitakérdések.

facebook

szerkesztőség

mezos.balazs@budapest.hu

Nem lőttünk túl mellé, amikor elindítottuk a SPORTIFICATION programot; azt mondják, - ha egyedül kóvályogsz az erdőben, akkor nagyon eltévedtél! 

exposition-sports-portrait-d-une-metropoleForrás: http://www.pavillon-arsenal.com/expositions/sports.php

"Sport, egy metropolisz portréja" című kiállítás nyílt a párizsi Pavillon de l’Arsenal-ban. Aki a nyáron Párizsban jár, mindenképpen nézzen el a várostervezéssel és építészettel foglalkozó Pavillon de l’Arsenal legújabb kiállítására a sport városi szerepéről.

PlaygroundForrás: http://www.pavillon-arsenal.com/expositions/sports.php

Az ambiciózus tárlat a sport és a város, az építészet és a játék, a várostörténet és az újfajta köztérhasználati gyakorlatok között keresi a kapcsolatot, amelynek keretében 3 hónapra játszótérré alakulnak a Pavillon de l'Arsenal terei. A szabadtéri játékok rajongói 14 bemutatott sportágat próbálhatnak ki a kiállítótér előtti tereken. A kiállítás emellett konferenciákkal, élő sportközvetítésekkel, éjszakai rendezvényekkel és városi sétákkal is várja az érdeklődőket.

4fdc1Forrás: http://www.pavillon-arsenal.com/expositions/sports.php

Az egészséges életmód fontos a párizsiak életében; Île-de-France-ban több mint 28.000 sportlétesítmény található, de fővárosiak egyre nagyobb számban használják a város köztereit a sportolásra. A város minden hétvégén óriási sportpályaként funkcionál: futás a Szajna mentén, parkour a háztetőkön vagy gördeszkázás az Eiffel-torony lábánál megszokott jelenségek.

PA Sports Expo3forrás: http://www.pavillon-arsenal.com/expositions/sports.php

Ezeket az ismert és ismeretlen helyeken zajló innovatív vagy elfeledett sporttevékenységeket térképezi fel egyedi módon, képek, filmek és interjúk segítségével a kiállítást összerakó fiatal építészekből álló csapat. A kiállítás egyszerre időutazás, amely bemutatja a sport korabeli nagyrendezvényeit, a múlt és a jövő sport-eszközeit, köztük a grandiózus labdarúgó-stadionokat, de a parkolóból átalakított tornatermeket és medencéket is.

SPORTPORTRAITDUNEMETROPOLE1forrás: http://www.pavillon-arsenal.com/expositions/sports.php

A sport társadalmi szerepének fejlődésével sosem vesztett lényegi jellemzőiből. A társadalmi és generációs sokszínűség és a közterületekkel való kiváltságos viszony, valamint az új városi kultúra együtt írják újra az ambiciózus sportesemények és sportlétesítmények szerepét, illetve építtetésük létjogosultságát.

PA Sports playground-pingpongForrás: http://www.pavillon-arsenal.com/expositions/sports.php

A több mint 100 témát, sportolási helyszínt és gyakorlatot bemutató tárlat a sportolást városi jelenségként mutatja be, ahol az újfajta köztérhasználati formák a városfejlesztés laboratóriumaként működnek, meghatározzák a fejlesztés új irányait. 

10471375 929571557068867 8363223290706335578 nForrás: http://www.pavillon-arsenal.com/expositions/sports.php

A budapesti SPORTIFICATION program további projektjeiről hamarosan hírt adunk! 

IZS - HD

A bejegyzés trackback címe:

https://varosepitesifoosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr946514441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása