HTML

városépítési főosztály

A városfejlesztés közös ügy. Budapest fejlődése nem lehet sikeres az itt élők aktív részvétele nélkül. A kezdeményezés célja az együttműködés megteremtése a várost tervezők és a városban élők között. A blog, Finta Sándor Budapest főépítésze, és a városházán az általa vezetett azonos nevű, Városépítési Főosztály projektje. Az itt közöltek szakmai ötletek, koncepciók, beszámolók és vitakérdések.

facebook

szerkesztőség

mezos.balazs@budapest.hu

Nem is értem, hogy nem volt eddig a sportnak éjszakája, hiszen már mindennek van éjszakai változata? Nem is volt kérdés, hogy beszállunk és segítjük a rendezvényt; bár kicsit bizonytalankodtunk az elején, hogy tízféle sport egy napra sok lesz - mert hát a több általában kevesebb -, de úgy látszik sportból sosem elég a városnak, hiszen közel 20 ezer ember mozdult meg június 28-án, 22:00 és 04:00 óra között.

DSC 0295

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) kezdeményezésében létrejött sportnap, illetve sportéjszaka arra hívja fel a figyelmet, hogy a sport az utcára is való, hogy nem csak csarnokokban lehet mozogni; hogy ebben mennyire igazuk lett az igazolja, hogy a hősök terén egy galamb nem tudott leszállni a megnyitón és, hogy ezt követően a tér és környéke nem autókkal, meg turistabuszokkal volt teli, hanem több százan tollasoztak, pingpongoztak, bicikliztek, futottak, kajakpólóztak, sárkányhajóztak a műjégtavon és táncoltak még hajnalban is. De hát mire is való a város, ha nem arra, hogy használjuk, használjuk az életre.

DSC 0377

A rendezvényeken való vélemény és ötlet gyűjtés bevált eddig, a budapestiek örülnek, ha ötletekkel szolgálhatnak a fővárosi fejlesztésekhez, ezért a szervezésen túl ezt tettük most is és a közterületi sportolási szokásokról, vágyakról kérdeztük a látogatókat.

DSC 0536

A rendezvényen résztvevők többsége nő, leginkább 19-35 év közötti budapesti lakosok voltak. A válaszadók 60%-a hetente többször is mozog, leginkább fut, kerékpározik, pingpongozik, úszik, focizik, korizik, illetve egyre népszerűbb az önsúlyos edzés a streetworkout.

Tó1

A legnagyobb városi fejlesztési igény a futópályára volt - ezek szerint a Margitszigetből sosem elég -, a grundok, vagyis közterületi sportpályák (röplabda, foci, kosárpálya) fejlesztésére, felújítására, streetworkout pályák, pingpong asztalok  építésére, de számos extrém vágy is megjelent, mint városi lovaglópálya, kalandpark, táncórák a Hősök terén stb.

...tényleg, miért ne lehetnének pingpong asztalok a kiskörúton... vagy boxzsákok... vagy fallabda felfestés... vagy tollasháló???

 MB

A bejegyzés trackback címe:

https://varosepitesifoosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr126461553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása